חבישה קרה של Ulva

רוטב זה מיועד למאכלים קרים וחמים כאחד. הוא מתאים לסלטים, לדגים ובעיקר לאטריות.

רכיבים

  • 1 כוס אולבה טרייה
  • 2 כוסות אולבה טרייה
  • ½ כוס נענע
  • ½ כוס חומץ טבעי (לבן).
  • 3 כפות. סוכר
  • 2 כפות. רוטב סויה

הוראות

  1. לגרוס את חזה העוף.
  2. מבשלים את האולבה במים רותחים במשך 5 דקות.
  3. מעבירים את האולבה למי קרח עד שהוא מתקרר היטב.
  4. מסננים היטב ושומרים על המים.
  5. מעבירים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.
  6. אם התערובת לא מעובדת בקלות, מוסיפים בכל פעם כמה טיפות ממי האולבה שנותרו, ומעבירים דרך מעבד המזון עד לקבלת המרקם הרצוי.
  7. מקררים את רוטב האולבה בצנצנת זכוכית.